Fermentert Sriracha-saus

Innholdsfortegnelse

En helt nydelig keto-vennlig HOT SAUCE som passer til alt mulig!

Ingredienser:

20 stk røde chili

2 stk rød paprika

5-6 fedd hvitløk

2-3 fingerhoder fersk ingefær

2 ss himalaya- eller havsalt

2 ss eplecidereddik

Slik går du frem:

Vask og skyll chilien og paprikaen godt, med mindre det er økologisk.

Del chilien i to, og fjern frøene.

EN LITEN DIGRESJON…

Disse frøene er nemlig chiliens babyer, og i disse babyene befinner det seg et type plante-protein kalt «lektiner».

Disse lektinene er en del av forsvarsmekanismen til plantene.

Ettersom plantene hverken kan «fight» eller «flight» har de utviklet en annen måte å forsvare seg på; kjemisk krigføring.

Disse plante-proteinene vil enkelt fortalt skade tarmveggen din, skape inflammasjon og derfor tappe energi fra deg.

Gluten er et eksempel på en av MANGE i denne kategorien.

Man skulle ikke trodd, men planter er ikke så uskyldige som de kanskje kan virke.

Hvis dere vil lære mer om lektiner søk opp Steven R. Gundry og boka hans «The Plant Paradox»

OG VI ER TILBAKE:

Fjern også frøene fra paprikaen(LEKTINER!).

Legg chili, paprika, ingefær, hvitløk og salt i en foodprosessor og fres den i gang!

Når alt har parret seg med hverandre og blitt en god mos, legg det i en skål.

Legg denne skålen i et mørkt skap og la den stå og fermentere i 5 dager.

Rør med en spiseskje gjennom hver dag, slik at det ikke danner seg noe mugg.

Når det har gått 5 dager, legg sausen i en blender og tilsett eplecidereddiken.

Hell det så over i din prefererte helle-flaske.

Denne sausen kan du få plass til ved siden av så og si alle rettene dine.

Perfekt på kjøtt, stekte grønnsaker, o.l.

Del innlegg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Relaterte innlegg

Legg igjen en kommentar