Hjemmelaget Bérnaisesaus

Innholdsfortegnelse

Min absolutte favoritt.

Veldig keto-vennlig og mer eller mindre Carnivore vennlig.

Perfekt saus til kjøtt med eller uten grønnsaker.

Jeg har siden jeg var en liten gutt brukt pose-blandingen, men i det siste bestemte jeg meg for å mestre kunsten av å lage den fra bunnen av.

Det er nemlig ikke så lett som andre sauser.

Her er det nemlig emulgering inne i bildet, og trer du feil vil sausen skille seg og bli ødelagt.

Jeg vil bare advare deg med en gang; du kommer mest sannsynlig på et eller annet tidspunkt feile.

Men det går bra!

Det er en del av prosessen; da er det bare å plukke opp vispen og prøve igjen.

Vær modig, tapre kokk

Ingredienser (2-3 personer)

150g meierismør

1 sjalottløk (finhakket)

1 ts estragon

2 ss eplecider-/Hvitvinseddik

2 ss vann

3 eggeplommer

Salt og pepper til smak

Slik går du frem

Sleng en ss smør i en kasserolle og tilsett løken når det har smeltet.

La løken frese i ca ett minutt på middelsvarme og tilsett så estragon, vann og eddik og la det koke til ca halvparten er igjen.

Legg blandingen i en skål så lenge.

Smelt smøret i kasserollen på lav varme.

Når løkblandingen er nedkjølt, tilsett eggeplommene og bland det sammen i metallbollen.

NÅ starter den utfordrende delen; Vannbadet.

Fyll noen cm med vann i en kjele som er sånn passe stor, slik at metalbollen ikke treffer vannet.

Dette er viktig for å kontrollere varmen slik at ikke bollen blir for varm; hvis den blir for varm er det større sannsynlighet for at sausen skiller seg.

Varm opp vannet i kjelen, og ta den av platen.

Sett metalbollen med egg og løkblandingen over kjelen mens du visper kontinuerlig.

Du varmer denne eggeblandingen skånsomt, og du kan gjøre dette i kanskje 15-20 sekunder før du begynner å tilsette smøret.

Tilsett smøret i en tynn stråle mens du fortsetter å vispe.

Når sausen begynner å tykne og smøret er ferdig blandet inn; fjern bollen fra platen og VIPS du har laget hjemmelaget bérnaise!

Hvis den skiller seg, og du ikke klarer å få den til å tykne etter noen minutter med visping; varm opp vannet i kjelen igjen, ta den av platen og prøv igjen.

Hvis du driter deg ut vil det fortsatt smake godt, og du vil ha en større sannsynlighet for å få det til neste gang! 🙂

Server den til kjøttstykket ditt; Biff og Bérnaise slår aldri feil!

 

 

Del innlegg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Trym W. Syversen

En verdig motstander av det ukjente,helseblogger,KETO-geek og livsstilsfilosof.

Smørjesus
Innholdsfortegnelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *