Keto Brownies

Det å gi opp søtsakene kan være en stor grunn til at folk vegrer seg for å prøve ut keto-dietten.

Jeg er her for å si; «you can have your (keto)cake AND eat it too!».

En kake du kan trykk i deg og i etterkant faktisk sitte igjen med en GOD samvittighet.

Det høres for godt ut til å være sant, jeg vet.

Du får si ifra hvis jeg skal komme og klype deg; DETTE ER IKKE EN DRØM!

Prøv den ut, og si meg hva du syntes!

Ingredienser:

150g 86% sjokolade

5 ss smør

3 egg

1-1,5 dl prefererte søtningsmiddel – I denne brukte jeg ca 1,2 dl erythritol. Vanligvis liker jeg å bruke Xylitol eller Monk Fruit.

4 ss kremost (Jeg bruker snøfrisk)

1 ss MCT-olje (Jeg anbefaller denne)

1,5 dl Rå kakaopulver (Jeg bruker dette)

1/2 ts Himalaya-salt

1 håndfull hasselnøtter (kan sløyfes)

Slik går du frem:

Skru ovnen på 180 grader og legg bakepapir i en 26x19cm form.

Legg sjokoladen i en liten kjele, og varm opp på lav varme(2 av 10).

Når sjokoladen har smeltet tilsett smøret.

Når smøret har smeltet sammen med sjokoladen, rør det sammen og la det kjøle seg litt ned.

Pisk sammen egg og søtningsmiddel til blandingen blir eggedosis-aktig (3-5 minutter).

Tilsett kremosten og MCT oljen og pisk det sammen med eggeblandingen.

Tilsett først halvparten av kakaoblandingen, pisk det sammen, også tilsett andre halvparten.

Tilsett til slutt sjokoladeblandingen(varm det litt opp hvis det har blitt fast), salt og blend det sammen.

Hvis du vil ha med nøtter, legg hasselnøttene oppi og bland sammen.

Bruk en slikkepott og få røren over i formen.

Sett inn i ovnen og la stå i 20-25 minutter.

Tips; bruk en gaffel for å se om den er ferdig. Hvis det ikke fester seg mye deig til gaffelen, er den ferdig.

ENJOY!

 

 

Del innlegg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Keto diett ekspert

Trym W. Syversen

En verdig motstander av det ukjente, helseblogger, KETO-geek og livsstilsfilosof.

Smørjesus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *