Keto Brownies

Det å gi opp søtsakene kan være en stor grunn til at folk vegrer seg for å prøve ut keto-dietten.

Jeg er her for å si; «you can have your (keto)cake AND eat it too!».

En kake du kan trykk i deg og i etterkant faktisk sitte igjen med en GOD samvittighet.

Det høres for godt ut til å være sant, jeg vet.

Du får si ifra hvis jeg skal komme og klype deg; DETTE ER IKKE EN DRØM!

Prøv den ut, og si meg hva du syntes!

Ingredienser:

150g 86% sjokolade

5 ss smør

3 egg

1-1,5 dl prefererte søtningsmiddel – I denne brukte jeg ca 1,2 dl erythritol. Vanligvis liker jeg å bruke Xylitol eller Monk Fruit.

4 ss kremost (Jeg bruker snøfrisk)

1 ss MCT-olje (Jeg anbefaller denne)

1,5 dl Rå kakaopulver (Jeg bruker dette)

1/2 ts Himalaya-salt

1 håndfull hasselnøtter (kan sløyfes)

Slik går du frem:

Skru ovnen på 180 grader og legg bakepapir i en 26x19cm form.

Legg sjokoladen i en liten kjele, og varm opp på lav varme(2 av 10).

Når sjokoladen har smeltet tilsett smøret.

Når smøret har smeltet sammen med sjokoladen, rør det sammen og la det kjøle seg litt ned.

Pisk sammen egg og søtningsmiddel til blandingen blir eggedosis-aktig (3-5 minutter).

Tilsett kremosten og MCT oljen og pisk det sammen med eggeblandingen.

Tilsett først halvparten av kakaoblandingen, pisk det sammen, også tilsett andre halvparten.

Tilsett til slutt sjokoladeblandingen(varm det litt opp hvis det har blitt fast), salt og blend det sammen.

Hvis du vil ha med nøtter, legg hasselnøttene oppi og bland sammen.

Bruk en slikkepott og få røren over i formen.

Sett inn i ovnen og la stå i 20-25 minutter.

Tips; bruk en gaffel for å se om den er ferdig. Hvis det ikke fester seg mye deig til gaffelen, er den ferdig.

ENJOY!

 

 

Del innlegg

Keto diett ekspert

Trym W. Syversen

En verdig motstander av det ukjente, helseblogger, KETO-geek og livsstilsfilosof.

Smørjesus

6 kommentarer om “Keto Brownies”

    • Stevia går fint! Kokosblomst sukker er en fin kilde til karbohydrater, men vil få deg ut av ketose 🙂

      Svar
  1. Nydelig brownie🥴 Kan jeg bruke kakaosmør istedenfor eller i tillegg til smør? Jeg brukte kakaomasse istedenfor sjokolade med vannbad. Da forblir alle næringstoffer intakte.

    Svar
    • Så godt å høre at du likte den! Ja, kakaosmør går nok helt fint å bruke. Veldig god ide med kakaomasse! Lurer på om jeg skal endre oppskriften til det 🙂 Takk for innspill!

      Svar

Legg igjen en kommentar