Keto Gummi-godteri

Da jeg begynte på keto-dietten var det mye jeg måtte ta farvel med.

Ting som jeg hadde nærmest gjort meg avhengig av; brød, sjokolade, pasta, og en stor en for meg; vingummi.

Jeg har klart å finne gode erstatninger på brød, sjokolade, pasta og mange andre ting, men har lenge lett etter en god vingummi erstatning, og helt ærlig tenkt at det aldri ville være mulig.

Frem til et par dager siden da jeg gjorde research til mitt innlegg om gelatin(kommer snart!).

Gelatin er noe kroppen vår bruker til å lage kollagen; det strukturelle proteinet i kroppen vår.

Kroppen trenger kollagen til å lage hud, hår, bein, vev, ledd, scener ++

UTROLIG viktig for en velfungerende kropp!

Jeg fant en oppskrift som brukte gelatin til å lage vingummi, og lekte meg litt rundt med den.

Jeg tenker jeg kommer til å eksperimentere masse videre med denne oppskriften – og prøve alle slags smaker – men jeg kan dele den med deg så du kan gjøre det samme!

Slik er min foreløpige oppskrift på «Keto Gummi-godteri»

Ingredienser:

1,5 dl ferskpresset sitronjuice

0,5 dl ferskpresset limejuice

0,5 dl varmt vann

8 dråper stevia (Jeg bruker denne)

5 ss Gelatin-pulver (Jeg bruker denne)

Slik går du frem:

Bland sammen væsken og varm det opp til medium varme.

Hvis det ikke er varmt nok, vil gelatinen klumpe seg opp.

Tilsett steviaen og gelatinen og visp hurtig til all gelatinen har løst seg opp.

Hell det over i en bakeform.

Jo mindre form, jo tykkere vil godteriet ditt bli.

Hvis du ønsker å f.eks lange «gummi-ormer», kan du ta en større form og skjære dem i lange strimler når de er ferdig.

Når du har helt det over i formen, legg det i kjøleskapet til det har blitt kaldt(30-60 min).

Skjær dem opp slik du ønsker.

Nyt en kjempe sunn versjon, av noe jeg var helt sikker på alltid kom til å være forbundet med noe «usunt».

 

 

 

Del innlegg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Keto diett ekspert

Trym W. Syversen

En verdig motstander av det ukjente, helseblogger, KETO-geek og livsstilsfilosof.

Smørjesus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *