Keto Pasta Carbonara

Et resultat av å teste ut begrensende kosthold som carnivore og «eggfaste» er at man blir tvunget til å tenke kreativt og oppdager oppskrifter man aldri hadde sett for seg.

Da jeg oppdaget oppskriften på «Carnivore Pasta» åpnet det seg en ny verden for meg. Jeg var i ferd med å gi opp håpet om at jeg ville få muligheten til å nyte pasta igjen, uten å føle meg som et bilkræsj etterpå.

Jeg satte meg på knær og takket universet for denne gaven. Endelig en pasta-erstatning som faktisk føles ut som den ekte greia, både på smak og konsistens!

Siden den gang har det gått i pasta bolognese, pasta pesto og da jeg skulle ha min forrige «eggfaste» slo det ned som et lyn i meg; «Pasta Carbonara!». Egg, ost og fløte!

Siden det har det blitt en gjenganger. En slager jeg liker å lage til folk hvis jeg ønsker å imponere dem, og alle gir meg tilbakemeldingen «jeg kan ikke tro at denne pastaen er keto/carnivore-vennlig».

You’re welcome!

Ingredienser (2 pers)Slik går du frem:
Pasta
6 egg
3 ss gelatinpulver
1 klype salt
Smør til steking

Carbonara saus
2,5 dl fløte
4 eggeplommer
300 g bacon
80 g parmesan
1 klype salt
Pasta
1. Pisk sammen ingrediensene med en elektrisk visp.

2. Varm opp en panne og hiv en liten kladd smør i.
Hell 1/6 av røren i, og beveg på pannen slik at det dekker mesteparten. Stek det som en pannekake.

3. Når alle pannekakene er stekt, legg dem over hverandre på en fjøl og skjær dem i så tynne strimler som du ønsker (se bilde under).

Carbonara saus
1. Kutt bacon i biter, og stek i en kjele på medium varme. Legg det til side og la det avkjøles.

2. Kok opp fløte i en kjele, tilsett en klype salt og la den stå til ca 1/2 er fordampet.

3. Når fløten er redusert legg den til side og la den kjøles ned. Rør i den av og til for å hindre at snerk dannes.

3. Bland sammen eggeplommer, parmesan og bacon (når det har kjølt seg ned).

4. Bland egge/osteblandingen med den halvvarme fløten og rør godt slik at det ikke blir «eggerøre» av egget.

5. Legg det tilbake i kjelen og varm det opp, før du serverer det på pastaen.

Del innlegg

Keto diett ekspert

Trym W. Syversen

En verdig motstander av det ukjente, helseblogger, KETO-geek og livsstilsfilosof.

Smørjesus