KETO-Pizza

Innholdsfortegnelse

Denne oppskriften har folk etterlyst en stund, så det gleder meg å endelig dele den med dere.

Jeg elsker å snuble over oppskrifter som erstatter mine favoritt «høy-karbo» retter, og denne tar virkelig kaka.

Jeg vil si; forbered deg på en fettete og mektig opplevelse!

Dette er det man i KETO-verdenen kaller en «Fat-head» bunn, og heter det med god grunn.

Her er oppskriften:

Ingredienser:

250 g valgfri revet KETO-vennlig ost. (Jeg anbefaler kolonihagen sin Gouda)

60 g snøfrisk

110 g mandelmel

1 økologisk egg

1/2 ts salt

Slik går du frem:

Legg osten og snøfrisken i en liten kjele på svak varme (2/10).

La osten smelte, og rør om underveis slik at den ikke fester/brenner seg.

Når osten er godt smeltet sammen tilsett mandelmel og egg, og rør det godt inn til deigen er helt glatt.

Legg deigen på et bakepapir og sett den til avkjøling i ca 15 minutter.

Legg bakepapiret med deigen på en flate, legg et bakepapir over deigen og bruk en kjevle til å flate ut deigen til ønsket flat form.

Stek deigen på 180 grader i 12 minutter før du legger på topping.

Tilsett din favoritt-topping; her har jeg brukt tomatsaus, mozzarella-ost, peperoni og grønne oliven toppet med tørket oregano.

Stek i 5-10 minutter til osten er godt smeltet.

Server gjerne med en god hjemmelaget rømmedressing og litt ruccolasalat.

Oppskrift rømmedressing:

1/2 boks sæterrømme (Anbefaler røros-rømme)

1 ss snøfrisk (kan sløyfes)

1 ts hvitløkspulver

1/2 ts tørket basilikum

1/2 ts himalaya-salt

Bland alt sammen i en passende skål og ÓILA!

 

 

Del innlegg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Trym W. Syversen

En verdig motstander av det ukjente,helseblogger,KETO-geek og livsstilsfilosof.

Smørjesus
Innholdsfortegnelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *