Oksehale i superglaze m/Asparges og Brokkopuré

Det er en stund siden jeg har lastet opp noen oppskrifter nå, ettersom jeg har kun spist kjøtt de siste 3 månedene.

Nå har jeg hatt en gjenforening med plantene som har ført til mer estetiske og fargerike måltider, og nye oppskrifter.

Denne retten er en av mine «go-to’s» når jeg har invitert noen på middag og jeg ønsker å imponere dem.

Den høres og ser utrolig fancy ut, men som du skal lære så er den utrolig enkel å lage.

Før vi går inn i selve oppskriften er det en ingrediens som krever litt forarbeid, nemlig oksehalen.

I denne oppskriften bruker jeg da ferdig-kokt oksehale, som jeg har plukket av beinet og kjølt ned.

Jeg skal komme med et enkelt innlegg om hvordan det gjennomføres, men for nå får det holde med denne enkle oppskriften:

Å koke oksehale

Først, gå til din lokale slakter og kjøp 1-2 kg oksehale(det er greit å koke litt ekstra når du først skal koke litt) og få slakteren din til å sage dem opp i biter.

Når du kommer hjem, legg oksehalene i en stor nok kjele, fyll den med vann til vannet dekker all oksehalen, ha i en skvett med eddik(eplecidereddik er supert!) og skru på varme 9/10.

Når det begynner å koke skrur du ned på 2/10 og lar det stå og simre på lav temperatur til kjøttet enkelt faller fra beinet.

Fjern alt kjøttet fra beinet, putt det i en beholder og kjøl det ned.

Dette er valgfritt, men hvis du virkelig vil få utnytte av denne oksehalen ville jeg lagt beina tilbake i gryta og kokt dem i noen timer til.

Oksehale har utrolig mye scener og ligamenter som er proppfulle med gelatin, og oksehalekraft blir ALLTID til gelé pga. dette.

Denne kraften vil du også få bruk for i denne oppskriften.

Oppskriften:

Ingredienser (2 pers)

En passende mengde ferdig kokt oksehale

1 ss eplecidereddik

3 ss okse(hale)kraft

2 ss tamari (valgfritt)

2 ss stekefett (kokosolje, okse/ande-fett eller ghee)

1 løk – (hakket i strimler)

2 fedd hvitløk (finhakket)

1 bunt asparges

1 brokkoli (i biter)

2 ss smør

1 neve koriander

salt og pepper til å smake

Slik går du frem

Varm opp en plate på 7/10 og sleng i 1 ss stekefett.

Tilsett halvparten av løken og hvitløken, stek i ca 3-4 minutter.

Tilsett oksehalen og la den steke i 4 minutter til den blir varm.

Samtidig kan du koke opp vann til brokkolien i en liten kjele – tilsett salt.

Når vannet koker, tilsett brokkolien, skru varmen ned på 5/10, sett på lokket, og la den stå å koke i minst 5 min før du sjekker hvor myk den er.

Når oksehalen er varm, tilsett eddik, 2 ss kraft og evt. tamari.

Når du ser at det begynner å koke, skru varmen ned på 5/10 og la det stå å simre til all væsken har så og si trukket seg inn i kjøttet.

Når brokkolien er så myk at den enkelt faller av gaffelen din når du stikker den; sil av vannet og legg den tilbake i kjelen.

Tilsett smør, 1 ss kraft, koriander, salt og pepper og bruk stavmikseren din.

Smak til; trenger den noe mer salt? smør?

Når oksehalen er ferdig, legg den til side og sleng en ny ss stekefett i panna.

Tilsett den andre halvparten av løken og hvitløken og stek i ca 3 minutter.

Tilsett Aspargesen, bruk godt med salt og pepper og stek den godt i 5 minutter.

Hvis du har muligheten til å steke både Aspargesen og oksehalen i hver sin stekepanne er dette preferert hvis du ønsker at alt skal serveres varmt.

Server den på tallerkenen slik jeg har vist på bildet og

Oila!

Et perfekt måltid hvis du er på keto-dietten!

 

Del innlegg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Keto diett ekspert

Trym W. Syversen

En verdig motstander av det ukjente, helseblogger, KETO-geek og livsstilsfilosof.

Smørjesus

Legg igjen en kommentar