Slik lager du en EKTE Smørkaffe

Det finnes mange tolkninger av hva en Smørkaffe er.

(Les om alle fordelene med smørkaffe her)

Noen tror det er nok å bare slenge en spiseskje med smør i kaffen sin og røre rundt med en t-skje.

De prøver det en uke eller to, har en dårlig opplevelse og forteller alle vennene sine at det «bare er noe tull!»

For å få de virkelige fordelene med en smørkaffe er det noen viktige detaljer som avgjør hvor stor avkastning man får.

Her er oppskriften til den EKTE smørkaffe!

Ingredienser:

1 kopp kaffe
2 ss økologisk smør
1 ts/1ss C8 MCT-olje (Jeg kjøper min her)

Slik går du frem:

Start med å helle varmt vann i blenderen.

Hvis man ikke gjør dette, tar blenderen mye varme og smørkaffen blir fortere kald.

Det er viktig å gjøre det man kan for å holde den varm, siden smøret allerede tar en del varme, og den er definitivt best varm!

Lag en kopp kaffe. Hell vannet ut av blenderen, og ha i ingrediensene. La den blende i ca 20 sekunder.

BLENDING ER VIKTIG!

Hvis du vil gjøre den enda litt mer sexy kan du drysse litt Ceylon-kanel over.

NB: Vær varsom med C8-oljen.

Start med en t-skje og trapp sakte opp. Hvis du tar for mye før kroppen din har vendt seg til det kan det oppstå et tilfelle av «krisetruse»(løs mage).

Jeg liker å nyte min med en god bok om morgenen før jeg starter dagen min.

PANG og så er vi i gang.

Gi meg en tilbakemelding på opplevelsen dere har med det. Min første smørkaffe var rett og slett transformerende… #nopressure

Del innlegg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Keto diett ekspert

Trym W. Syversen

En verdig motstander av det ukjente, helseblogger, KETO-geek og livsstilsfilosof.

Smørjesus

7 kommentarer om “Slik lager du en EKTE Smørkaffe”

  1. Har netopp lagd min første smørkaffe etter oppskriften din. Sjit den er heftig! Veit ikkje om eg klare drikke opp heile koppen. Ein sånn til dagen er vel nok?😅

    Svar
    • Ja, den er ganske kraftig! Er du på starten av din KETO-reise? Når du blir vant med å spise mer fett, vil den gå lett ned 🙂 En om dagen er nok ja 😉

      Svar
  2. Jeg er så glad for at jeg nettopp har oppdaget bloggen din. Så mye inspirasjon og kunnskap på en plass! TAKK 😃
    Et spørsmål, må man bruke blender? Jeg har alltid brukt en liten melkestimervisp fra IKEA, holder det?

    Svar
    • Det er min fornøyelse! 🙂 Hvis det fører til at smøret og MCT-oljen blendes sammen med kaffen går det fint. Altså hvis det ikke skilles fra hverandre.

      Svar
  3. Elsker havremelk kaffen min vanligvis. Kan jeg bruke noen erstatning? Bruker også stevia, burde jeg droppe søtning?
    TAKK!

    Svar

Legg igjen en kommentar