Zoodles med Kjøttsauz

«Matretten som får deg til å tro på gud… og satan da» 

Ingredienser Kjøttsaus(2-3 porsjoner):

1 ss oksefett (til steking)

1 ss kokosolje (til steking)

400g kjøttdeig

1 rødløk

4 fedd hvitløk

1 boks hakkede tomater (økologisk)

2 ss tomatpurré

4 ss benkraft (kylling/storfé)

1 ss oregano

1 ss basilikum

salt/pepper

Ingredienser Zoodles (1 porsjon):

1 ss kokosolje(til steking)

1 squash

1 ss smør

1 ts oregano

1 ts basilikum

1 ts gurkemeie

Slik gjør du det:

Kjøttsaus:

Finhakk løk og hvitløk. Hiv 1 ss med kokosolje i en medium kjele og sett på medium varme (5-6 av 9).

Når oljen har smeltet tilsett halvparten av den opphakkede løk og hvitløk. La det steke i 2-3 minutter.

Tilsett oregano og basilikum og la det blande seg med den deilige saften i kjelen i ca 1 minutt.

Tilsett så de hakkede tomatene, tomatpurreen og kraften og rør godt. Smak til med salt og pepper.

Skru varmen ned på 3-4 og la den stå og putre. Jo lengre den putrer jo mer vil den smake.

Jeg lar min putre i minst 45 minutter(når jeg har tid).

Mens den står og putrer hiv oksefett i en stekepanne og vent til det smelter.

Tilsett så løk og hvitløk og la det steke i 2-3 minutter. Tilsett kjøttdeigen og stek den til den er brun.

Smak til med ønsket mengde salt og pepper(husk å ikke gjøre den for salt ettersom den skal blandes med tomatsausen).

Når kjøttdeigen er ferdigstekt er det bare å overføre den til tomatsausen og røre godt! La den så stå og putre.

Zudler:

Hvis du fortsatt er usikker på hva i svarte zudler er for no, er det squash i nuddelform.

Squash + nudler = zudler

For å gjøre dette bruker jeg et fiffig verktøy som heter en «spiralizer».

Den er absolutt verdt de 350,- kronene jeg betalte for den og kan anbefale den til alle som ønsker å introdusere mer grønnsaker i kostholdet sitt.

Hvis du ikke er i besittelse av denne magiske duppeditten, kan man fint bruke en potetskreller/ostehøvel.

Når nudlene er klare, sett en stekepanne på medium varme(5 av 9) og tilsett en ss kokosolje.

Når pannen er varm tilsett zudlene.

La dem steke i 3-4 minutter til mye av væsken har trukket ut.

Tilsett krydder, smør og litt salt og la det trekke inn i 2-3 minutter.

Overfør zudlene til en skål, og legg kjøttsausen over.

Hvis du ønsker å være ekstra fiffig passer det VELDIG bra med litt revet parmesan på toppen.

Jeg liker også å lage en frisk salat ved siden av for å få i meg litt ekstra grønnsaker.

Bon Appetitt!

 

 

Del innlegg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar