Zoodles med Kjøttsauz

«Matretten som får deg til å tro på gud… og satan da» 

Ingredienser Kjøttsaus(2-3 porsjoner):

1 ss oksefett (til steking)

1 ss kokosolje (til steking)

400g kjøttdeig

1 rødløk

4 fedd hvitløk

1 boks hakkede tomater (økologisk)

2 ss tomatpurré

4 ss benkraft (kylling/storfé)

1 ss oregano

1 ss basilikum

salt/pepper

Ingredienser Zoodles (1 porsjon):

1 ss kokosolje(til steking)

1 squash

1 ss smør

1 ts oregano

1 ts basilikum

1 ts gurkemeie

Slik gjør du det:

Kjøttsaus:

Finhakk løk og hvitløk. Hiv 1 ss med kokosolje i en medium kjele og sett på medium varme (5-6 av 9).

Når oljen har smeltet tilsett halvparten av den opphakkede løk og hvitløk. La det steke i 2-3 minutter.

Tilsett oregano og basilikum og la det blande seg med den deilige saften i kjelen i ca 1 minutt.

Tilsett så de hakkede tomatene, tomatpurreen og kraften og rør godt. Smak til med salt og pepper.

Skru varmen ned på 3-4 og la den stå og putre. Jo lengre den putrer jo mer vil den smake.

Jeg lar min putre i minst 45 minutter(når jeg har tid).

Mens den står og putrer hiv oksefett i en stekepanne og vent til det smelter.

Tilsett så løk og hvitløk og la det steke i 2-3 minutter. Tilsett kjøttdeigen og stek den til den er brun.

Smak til med ønsket mengde salt og pepper(husk å ikke gjøre den for salt ettersom den skal blandes med tomatsausen).

Når kjøttdeigen er ferdigstekt er det bare å overføre den til tomatsausen og røre godt! La den så stå og putre.

Zudler:

Hvis du fortsatt er usikker på hva i svarte zudler er for no, er det squash i nuddelform.

Squash + nudler = zudler

For å gjøre dette bruker jeg et fiffig verktøy som heter en «spiralizer».

Den er absolutt verdt de 350,- kronene jeg betalte for den og kan anbefale den til alle som ønsker å introdusere mer grønnsaker i kostholdet sitt.

Hvis du ikke er i besittelse av denne magiske duppeditten, kan man fint bruke en potetskreller/ostehøvel.

Når nudlene er klare, sett en stekepanne på medium varme(5 av 9) og tilsett en ss kokosolje.

Når pannen er varm tilsett zudlene.

La dem steke i 3-4 minutter til mye av væsken har trukket ut.

Tilsett krydder, smør og litt salt og la det trekke inn i 2-3 minutter.

Overfør zudlene til en skål, og legg kjøttsausen over.

Hvis du ønsker å være ekstra fiffig passer det VELDIG bra med litt revet parmesan på toppen.

Jeg liker også å lage en frisk salat ved siden av for å få i meg litt ekstra grønnsaker.

Bon Appetitt!

 

 

Del innlegg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Keto diett ekspert

Trym W. Syversen

En verdig motstander av det ukjente, helseblogger, KETO-geek og livsstilsfilosof.

Smørjesus

Legg igjen en kommentar