KETO-Poh

Jeg var i lang tid besatt av asiatiske nuddelsupper; Ramen og Poh i alle mulige former.

Denne oppskriften er inspirert av min bror som lagde Poh til meg på den ekte måten etter han kom hjem fra Vietnam.

Den perfekte kombinasjonen av alle de deilige smakene.

DENNE retten vil få enhver gjest du serverer den til til å bøye seg i støvet og rope etter mer.

Den krever litt tid, og en del ingredienser, så jeg ville ikke satset på å skvise inn denne i din hektiske hverdag.

Spar den til en Lørdagskveld hvor du har muligheten til å nyte denne seansen.

Perfekt hvis du er på keto-dietten!

Ingredienser(2 pers):

2 Ss kokosolje (til steking)

1L okse/kylling kraft

4 stk stjerneanis

5-6 nellik

1/2 ts fennikelfrø

1/2 ts korianderfrø

3 fedd hvitløk (finhakket)

1 gul løk (skåret i strimler)

1 rød chili (finhakket)

1 fingerhode ingefær (finhakket)

5-6 bok choi (hakket i medium biter)

2 svinekoteletter (skåret i veldig tynne skiver)

2 pakker Shirataki Noodles

fersk koriander

fersk mynte

4 limebåter

salt og pepper

Slik går du frem

Kok opp kraften i 1 medium kjele.

Sett en panne på 5/10 og ha i stjerne anis, nellik, korianderfrø, og fennikelfrø.

La dem varme i panna i 5 minutter til du merker at luktene begynner å komme frem før du heller dem i kraften.

Sett temperaturen ned på 2/10 og la kraften simre i optimalt en halvtime før du siler ut krydderet.

Tilsett salt(smak til!)

Sett stekepannen tilbake på platen og tilsett 1 ss kokosolje.

Når den er varm; tilsett løk, hvitløk, chili og ingefær og stek i 3-4 minutter.

Tilsett deretter bok-choi og stek i 3 minutter til(tilsett salt!).

Sil ut krydderet fra kraften før du har i grønnsakene.

Skjær svinekotelettene i så tynne skiver du klarer, og salt dem.

Sett kjelen opp på 6/10 og la det koke opp.

Når det koker tilsett shirataki-nudlene og la det koke i 2-3 minutter.

Server suppen i skåler, og tilsett svine-strimlene rå i den varme suppen.

Siden de er skåret i såpass tynne skiver vil de fort bli kokt og samtidig holde seg møre.

Pynt med koriander, mynte og skvis en limebåt over før du spiser.

Bon Appetit!

 

Del innlegg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar