Keto Taco

Hvis du trodde du var nødt til å si hade til «fredagstacoen» fordi du har bestemt deg for å prøve ut keto-dietten, tvil ikke!

Bytt ut de tunge taco-lefsene med friske salatblader, og føl deg som en superhelt etterpå!

I denne keto-oppskriften brukte jeg kylling, men det går fint å erstatte med biff-kjøtt eller kjøttdeig.

Ingredienser(2):

2 stk kyllingfilét

1/2 Rødløk, finhakket

1/2 lime

2 fedd hvitløk, finhakket

1 ts chilipulver

1 ts oregano

1/2 ts cumin

1/2 ts paprika

1 dæsj cayenne (kan sløyfes)

4-6 store blader hjertesalat(dette brukes som tacoskjell)

Salt + pepper

Forslag til topping:

Rømme(valgfri), Paprika, Guacamole, Blomkålris, Rødløk, Salsa, Agurk, Tomat, Lime, Fersk koriander, 

Slik går du frem:

Skru ovnen på 180 grader

I en liten bolle bland sammen lime, chilipulver, oregano, cumin, paprika og cayenne.

Skru på en stekeplate på medium varme og hiv i en ss kokosolje.

Ha i løken og stek i 3 minutter.

Tilsett hvitløken og krydderblandingen og la steke i 1 minutt.

Tilsett kyllingen og stek ca 2 minutter på hver side, slik at det blir skapt en skorpe.

Legg kyllingen i en ildfast form og sett den i midterste hylle i ovnen.

La stå i ca 8 minutter og skjær opp i strimler når den er ferdig.

Plukk av hele blader fra hjertesalaten, vask og tørk dem.

Lag guacamole(se oppskrift her) og hakk opp grønnsakene slik du liker dem.

Blomkålsris er en vidunderlig ris-erstatter og oppskriften finner du her.

Legg alt i din prefererte rekkefølge i salatbladet og nyt den friskeste versjonen av taco du noen gang har spist!

Del innlegg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Keto diett ekspert

Trym W. Syversen

En verdig motstander av det ukjente, helseblogger, KETO-geek og livsstilsfilosof.

Smørjesus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *